fbpx
Clinica MedBeauty Bucuresti
Str. Amman, nr. 2B, sector 1
011614, București, România
Sunati
+40 730 613 933
Luni - Vineri: 09.30 - 18.30

40 de lucruri fascinante despre piele

S-ar putea să știi foarte multe atunci când vine vorba de îngrijirea pielii tale, dar cât de multe știi despre acest organ? Astăzi, o să vă surprindem cu câteva lucruri interesante pe care poate nu le știați despre pielea voastră. O parte din aceste informații vă vor surprinde cu adevărat!

1. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru.

2. Pielea întinsă a unui om adult acoperă o suprafață de circa 2 metri pătrați.

3. Pielea reprezintă aproximativ 15% din greutatea corpului tău.

4. Există două tipuri de zone de piele: păroase sau glabre.

5. Pielea noastră este constituită din trei învelișuri: 

Epiderm – Impermeabil, rezistent și suplu;

Derm – în care se află Fire de păr și glande sebacee;

și Hipoderm – alcătuit din celule grase, vase sangvine și nervi.

6. Fiecare centimetru al pielii tale are o elasticitate și o rezistență anume, care diferă de la zonă la zonă. (Spre exemplu, pielea de la încheieturile degetelor este foarte diferită de cea de pe abdomen).

7. Cea mai subțire piele se găsește pe pleoape, având grosimea de 0,02 mm.

8. Cea mai groasă piele se găsește pe tălpi și are grosimea de 1,4 mm.

9. Țesutului cicatricial îi lipsesc părul și glandele sudoripare.

10. Firele de păr cresc într-un interval de 2 până la 6 ani.

11. Pierdem între 20 și 100 de fire de păr pe zi.

12. Firul de păr este alcătuit dintr-o proteină, numită Cheratină.

13. Fiecare fir de păr este dotat în mod individual cu un muschi erector, care face posibilă dotati in mod individual cu un muschi erector al firului de par “pili”. Acest mușchi permite părului să se zbârlească atunci când suntem într-o stare emoțională intensă, sau când se activează funcția termoreglatoare la o temperatura scazută, pentru reducerea pierderii temperaturii corpului.

14. Cheratina formează, de asemenea, unghiile și stratul exterior de piele moartă de pe corpul uman.

15. Peste 50% din praful din casă este alcătuit din celulele moarte ale pielii descuamate.

16. Lipidele sunt grăsimile naturale care mențin sănător și hidratat stratul exterior al pielii.

17. Lipidele pot fi distruse de detergenți și alcool.

18. În fiecare minut, pielea ta pierde peste 30.000 de celule moarte.

19. Pielea ta are propriul microbiom al bacteriilor, format din peste 1000 de specii. 

20. Pielea ta are în jur de 1.000.000.000.000 de bacterii individuale.

21. Transpirația nu are miros, ci bacteria este cea din cauza căreia corpul emana acel miros neplăcut.

22. Glandele care produc ceara în urechi sunt glande sudoripare speciale.

23. În medie, 14 specii de ciuperci trăiesc între degetele tale de la picioare.

Melanina – codul culorilor.

24. Culoarea pielii este rezultatul unei proteine, numite Melanină.

25. Celule mari de tip tentacular, numite melanocite, produc și distribuie melanina.

26. Pielea umană vine într-o gamă foarte largă de culori … din toate părțile lumii.

27. Aproximativ 7% din celulele pielii sunt melanocite. Toată lumea are același număr de melanocite. Culoarea pielii se datorează activității lor, nu cantității.

28. 1 din 110.000 de persoane suferă de Albinism, datorat lipsei de melanocite.

29. De asemenea, culoarea ochilor este dată tot de Melanină (celulele pigmentare ale irisului). Partea anterioară a globului ocular este acoperită de cornee, iar aceasta este transparentă (și foarte sensibilă).

30. Durează până la 6 luni ca bebelușii să își dezvolte tonul permanent al pielii.

31. Acneea este cauzată de o supraproducție de celule care se suprapun cu glandele sudoripare.

32. Uneori, copiii dezvoltă acnee în primele săptămâni de viață.

33. 4 din 5 adolescenți dezvoltă cel puțin o formă de acnee.

34. 1 din 20 dintre femeile adulte suferă de acnee.

35. 1 din 100 de bărbați suferă de acnee.

36. Furunculele sunt cauzate de bacteriile stafilococice. Acestea intră printr-o tăietură minusculă și penetrează foliculul de păr.

Pentru o piele sănătoasă, avem nevoie de:

37. Vitamina A – Tratează arsurile solare și celulita.

38. Vitamina D – Reduce petele de pe piele și creșterile

39. Vitamin C – Antioxidant, regenerează vitamina E  în membrane și asigură protecție solară.

40. Vitamina E – Antioxidant, protejează împotriva arsurilor solare și încetinește îmbătrânirea pielii.

Dacă vrei să aflii mai multe despre cum să ai cel mai bine grijă de pielea ta, te așteptăm la clinică pentru un tratament special pentru tine și pielea ta.

Epilarea definitivă cu laser de ultimă generație – terapie non-invazivă și fără durere

Epilarea definitivă este din ce în ce mai solicitată de către femei (și nu numai), din motive estetice, igienice, din dorința de a se îngriji și a-și eficientiza timpul pierdut cu inconvenientele metode clasice.

Epilarea cu laser Quanta System Thunder (Alexandrite&Ndyag) este o tehnică foarte prietenoasă cu pielea. Zone largi ale corpului sunt tratate într-un timp scurt iar disconfortul este redus la minim.

Ce este epilarea cu laser Quanta System Thunder Alexandrite & Nd YAG?

La ora actuală, epilarea definitivă cu laser Quanta System Thunder este cel mai ușor și eficient tratament împotriva firelor de păr nedorite de pe corp și față. Pe scurt, un vis devenit realitate!

Spre deosebire de procedurile clasice, dureroase și ineficiente pe termen lung, epilarea cu laser este o metodă non-invazivă de îndepărtare a părului, în care tu vei câștiga timp, bani, și o piele mult mai fină și mai catifelată.

Tratamentul de epilare cu laser Quanta System Thunder (Alexandrite 755 nm și Nd: YAG 1064 nm) se poate efectua pe orice parte a corpului. Zonele populare sunt: picioarele, brațele, zona inghinală, tenul, spatele și pieptul.

La cine apelăm? Contează clinica și aparatura folosită?

O cercetare foarte amănunțită a pieței este de preferat, deoarece acest domeniu a luat amploare iar pe piață se găsesc mai multe tipuri de saloane și de lasere, dintre care și unele cu performanțe scăzute, de calitate îndoielnică, care folosesc frecvențe nepotrivite. În cazurile respective, efectul poate să fie stimularea creșterii părului, deoarece energia emisă nu este foarte ridicată. 

În schimb, aparatura noastră oferă soluţii ideale împotriva părului nedorit, a leziunilor vasculare, a leziunilor pigmentare epidurale şi a fotoîmbătrânirii pielii. Lungimea de undă mai lungă a laserului nostru îi permite să țintească precis foliculul de păr, reducând în același timp deteriorarea termică a pielii înconjurătoare. 

MedBeauty este prima clinică din România care folosește laserul Quanta System Thunder, câștigătorul Premiului “Cel mai bun dispozitiv pentru epilat” (Aesthetic Industry Awards 2018):

  • Performanțe eficiente pe toate tipurile de păr, inclusiv pe părul fin
  • Eficient și sigur pe toate tipurile și culorile de piele, inclusiv pe pielea bronzată
  • Capabil să trateze părul colorat, blond, roșu și cel de culoare închisă
  • Tratamentele se pot efectua pe parcursul întregului an
  • Tratamentele sunt rapide, cu un corp complet tratat în mai puțin de 40 de minute 
  • Rezultate de lungă durată pentru tratarea afecțiunilor vasculare și întinerirea pielii
  • Nu provoacă durere, datorită sistemului de răcire a pielii.

Cum funcționează epilarea cu laser Quanta System Thunder?

Undele laser Quanta System Thunder ultra precise sunt absorbite de melanina din firul de păr, apoi sunt conduse prin firul de păr până la rădăcină, către folicul. Aici sunt transformate în energie, distrugând astfel celulele germinale care hrănesc rădăcina firului de păr și stopând dezvoltarea de noi fire.

Melanina este prezentă în mod natural în foliculul de păr, iar atunci când este vizată cu laserul în stadiul potrivit de creștere a părului, foliculul pilos se supraîncălzește, astfel producându-se deteriorarea bulbului, deci împiedicarea creșterii părului în continuare. Procesul se numește fototermoliză. 

Câte ședințe sunt necesare?

La MedBeauty este nevoie, în medie, doar de 4-8 ședințe (față de 8-12 ședințe cu laserele vechi), pentru a ne asigura că procesul de creștere a tuturor foliculilor de păr activi a fost stopat. Terapeutul dvs. va ajusta frecvența și puterea tratamentului.

Sunt necesare mai multe ședințe deoarece firele de păr nu se află niciodată simultan în aceeași fază, iar procedura este destinată doar firelor de păr aflate în faza anagenă (anagen-creștere, catagen-repaus și telogen-cădere). Doar atunci firul de păr este în contact direct cu rădăcina și aceasta poate fi distrusă. 

O ședință poate dura între 2 și 40 de minute, depinzând de fiecare parte a corpului. Zonele mai mici ale feței sunt tratate mai rapid.

Ce interval trebuie să existe între ședințe? 

Perioada poate varia de la caz la caz. În medie, intervalul este de 4-6 săptămâni, în funcție de zona și stadiul de creștere în care se află foliculii de păr.

Pentru siguranța de a avea o piele frumoasă, sănătoasă și lipsită de fire de păr pe termen lung, se recomanda o revenire de două ori pe an, însă rezultatele se vor vedea din prima ședință. Va exista o diferență vizibilă în creșterea părului chiar și după prima sesiune!

Ce trebuie să știm și să facem înainte și după epilarea cu laser Quanta System Thunder (Alexandrite 755 nm și Nd: YAG 1064 nm)?

Înainte de tratament, părul trebuie ras cu o seară înainte, astfel încât în timpul procedurii să fie crescut 1-2 mm, pentru ca laserul să scaneze mai ușor zona exactă a firului.

Procedura este destul de blândă,  așadar nu există contraindicații majore. Uneori, pielea poate să se înroșească puțin după tratament, pentru o oră sau două, sau să existe o slabă senzație de mâncărime, așadar iritațiile ușoare se vor ameliora cu creme speciale.

După tratament nu se recomandă expunerea la soare (decât cu folosirea unei creme de protecție 50+), folosirea machiajului imediat după procedură și tratamentele termice (aburi, saună) timp de 24 de ore. 

Puteți reveni la orice activități normale imediat după tratament, iar între sesiuni puteți continua să vă epilați părul, dacă este necesar, dar nu cu ceară, prin pensare sau smulgere

De asemenea, procedura nu este recomandată în momentele în care luați anumite medicamente (terapeutul nostru vă va ajuta cu mai multe informații), dacă sunteți gravidă sau alăptați și dacă zona care urmează să fie tratată este în prezent arsă, inflamată, cu condiții precum acnee, rozacee sau dermatită. Modificările hormonale pot afecta regenerarea părului, astfel încât tratamentul în acest stadiu nu este optim.

Ce alte beneficii mai există?

Pe lângă avantajele estetice, există și anumite beneficii medicale. Acestea includ prevenirea foliculitei bacteriene și abceselor, prevenirea erupțiilor cauzate de ras și prevenirea chisturilor pilo-nidale, afecțiune care poate apărea atât la bărbați, cât și la femei. În acest caz, epilarea cu laser Quanta System Thunder vă scapă de vizita la chirurg și de luni de recuperare dureroasă.

Există dezavantaje?

Prea puține, comparativ cu avantajele!

Când vorbim despre epilarea definitivă, aparatura performantă și cunoștințele avansate ale terapeutului vor face diferența între un epilat rapid, eficient și fără reacții adverse.

Tratamentul nu este invaziv sau dureros, însă se pot resimți minime senzații de gâdilare sau pișcături. E ca si cum ai aplica pe picior un cub cu gheata, din loc in loc.

Laserul tratează toate tipurile de piele și de păr, cu excepția părului alb. Niciun laser nu va putea trata părul alb, din cauza lipsei de melanină.

Tratamentele cu laser Quanta System Thunder pot avea puține efecte secundare (pe care terapeutul tău le va discuta în cadrul unei consutații), însă atunci când sunt utilizate în mod corespunzător de către practicanți cu experiență în clinici autorizate, este un proces extrem de sigur. 

Clinica noastră utilizează aparatele laser Quanta System Thunder (Alexandrite 755 nm și Nd: YAG 1064 nm) de ultimă generație medicală de calitate, susținute cu dovezi publicate pentru a asigura tratamente eficiente și sigure și a avut evaluări excelente de la inspectori și pacienți deopotrivă. 

Avem încredere în profesionalismul terapeuților noștri și în rezultatele profesionale de care au dat dovadă. Așadar, vă invităm la o ședință de relaxare pe termen lung – prin eficientizarea timpului, resurselor și grijilor legate de părul corporal inestetic.