Programează-teDe unde ai auzit de noi?


Carboxiterapie pentru față

Carboxiterapia este o procedură medicală minim invazivă și sigură de injectare a dioxidului de carbon (CO2) în cantități controlate, intradermic (în piele) sau subdermic (în grăsime). Folosirea dioxidului de carbon nu este o metodă nouă, fiind utilizat în practica medicală încă din 1930, dar procedura a devenit mai populară în ultimii 10 ani, datorită eficienței crescute și siguranței. Carboxiterapia are drept beneficii îmbunătățirea circulației, oxigenarea, furnizarea de nutrienți în zonele de tratament, rezultate foarte bune oriunde pe scalp, față și corp.

Citește mai mult
Tratamentele faciale de carboxiterapie sunt special concepute pentru fiecare individ în parte, pentru netezire, conturarea volumului facial, efect de lifting și luminozitatea tenului. Și se efectuează cu un aparat medical, care insuflă CO2 comprimat în concentrație de 99,5% (concentrație crescută, doar pentru uz medical) intradermic sau subdermic, prin intermediul unor ace hipodermice. Cantitatea de CO2 injectată depinde de indicații, de suprafața tratată și de greutatea pacientului, iar numărul de ședințe variază de la 1 – 2 până la maxim 6 – 8 ședințe.

Dioxidul de carbon este un produs metabolic rezultat din folosirea oxigenului și este eliberat zilnic de către corp, în cantități mari. De aceea, nu are efecte alergice sau toxice, este solubil în sânge și exclude riscul de embolie. CO2-ul introdus în țesuturi reacționează cu molecula de apă (formând acid carbonic molecular) și cu reducerea pH-ului țesuturilor (efectul Bohr). Ca rezultat, are loc disocierea (slăbirea) legăturii dintre hemoglobină (Hb) și molecula de oxigen, cu stimularea pe termen scurt a terminațiilor nervoase, urmată de cuplarea Na și K, cu schimbarea pH-ului (reacție alcalină) și relaxarea fibrelor musculare (efect spasmolitic și analgezic). În același timp, este activată oxidarea lipidelor din adipocite, cu obținerea efectului lipolitic.

Modificările de pH duc la îmbunătățirea metabolismului țesuturilor (cu o vasodilatație temporară) și la stimularea sintezei de colagen intradermic. Acest efect este vizibil chiar după 2 tratamente efectuate (se îmbunătățește tonusul, aspectul pielii, se reface densitatea și elasticitatea). În fibrolipodistrofie (celulită), are loc influența mecanică a gazului CO2, cu îmbunătățirea circulației sanguine, a drenajului limfatic, cu dezintegrarea sau distrugerea striurilor de țesut conjunctiv și atenuarea vizibilă a aspectului de „coajă de portocală”.

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Tratament pentru reîntinerire față + gât + decolteu 200 lei/ședință
Tratament pentru cearcăne 100 lei/ședință
Tratament cicatrici post-acneice 150 lei/ședință

Beneficiile carboxiterapiei

Carboxiterapia are două mecanisme de acțiune. În primul rând, CO2-ul este un puternic vasodilatator, mărește fluxul de oxigen către țesuturi, îmbunătățind circulația la locul de aplicare. Un țesut bine oxigenat arde mai multă grăsime, se vindecă mai repede și produce mai mult colagen.

Al doilea mecanism se explică prin întinderea pielii (efect mecanic), cauzată de difuziunea excelentă a acestui gaz (aproximativ de 25 ori mai mult decât oxigenul). El provoacă retragerea țesuturilor, îmbunătățind considerabil densitatea și elasticitatea lor.

Indicații estetice ale carboxiterapiei

 • cicatrici chirurgicale, post-traumatice, post-acneice
 • flaciditate cutanată facială
 • cearcăne, hernia palpebrală inferioară (depozite de grăsime ale pleoapei inferioare)
 • rejuvenarea feței, gâtului, decolteului, mâinilor
 • riduri nazogeniene, perioculare și periorale

Indicații medicale ale carboxiterapiei

 • psoriazis
 • fenomenul Raynaud și dereglări de circulație la nivelul membrelor inferioare, cu simptome ischemice
 • ulcer trofic de gambă, picior de diabet, plăgi chirurgicale cu vindecare dificilă
 • arteriopatie
 • sclerodermia circumscriptă
 • afecțiuni reumatologice: artrită autoimună, artrită acută (epicondilită, periartrită), osteonecroză degenerativă
 • disfuncții erectile
 • alopecie

Contraindicații

 • generale – fobia de ace, cu antecedente de  leșin, atac de cord sever, insuficiență cardiacă, infarct recent, angină pectorală instabilă, afecțiuni pulmonare restrictive, boală pulmonară obstructivă cronică, apnee nocturnă, insuficiență renală, dializă recentă, accident cerebrovascular, hipertensiune arterială necontrolată, epilepsie, flebită recentă, embolism pulmonar, diabet necontrolat, imunosupresie, chimioterapie, cancer, pacienți cu defecte de vindecare, afecțiuni ale țesutului conjunctiv, boli de sânge (boala von Willebrand, hemofilie).
 • locale – infecții bacteriene, herpes simplex acut sau alte infecții virale acute, poichilodermia Civatte
 • temporare – sarcină, lactație, tratamente cu anticoagulante, aspirină și antiinflamatorii, consum de droguri