Programează-teDe unde ai auzit de noi?


Dermatoscopie

Dermatoscopia este o metodă modernă, rapidă și neinvazivă, prin care medicul dermatolog identifică, monitorizează și examinează leziunile pigmentare și tumorile pielii (alunițe/nevi, cheratoze seboreice, tumori maligne). Procedura presupune folosirea unui dispozitiv optic special (dermatoscop), care are o sursă de lumină integrată și care mărește de 10 ori zona.

Este o investigație simplă, cu rezultate extrem de importante: medicul îți poate spune dacă alunița prezintă un risc, trebuie urmărită evoluția ei, trebuie îndepărtată sau nu, fără a fi necesară o biopsie.

Alunițele apar când melanocitele din piele (care se găsesc difuz în pielea tuturor și care sunt responsabile de producerea melaninei – pigmentul care îi oferă pielii noastre culoarea naturală) cresc în grupuri. Ele sunt pete sau excrescențe pigmentate (de culoare maro, roz, gri-albăstrui sau a pielii, în funcție de cantitatea și profunzimea melaninei). Iar majoritatea persoanelor au în jur de 10 – 40 de alunițe pe corp, care apar în copilărie și adolescență, în general, și care evoluează odată cu noi.

În marea lor majoritate sunt benigne, deci nepericuloase. Dar, în cazul în care observați o modificare a acestora, apelați imediat la consultul unui medic dermatolog!

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Dermatoscopie 50 lei/leziune