Programează-teDe unde ai auzit de noi?


Fire bioresorbabile

Trecerea timpului este conectată cu procesul de îmbătrânire, care este ireversibil, dar pe care îl putem stopa cu grație. Pielea lăsată de la nivelul feței poate fi un rezultat al îmbătrânirii și al reducerii elasticității, al pierderii în greutate sau doar un caz de genetică. Una dintre cele mai populare și extrem de eficiente soluții de combatere a timpului este apelarea la remodelare facială și estomparea (corectarea) ptozei țesuturilor moi, cu ajutorul firelor biodegradabile din PDO (polidioxanonă)/PLLA (acid polilactic). Acestea se resorb complet timp de 180 zile după procedura care permite remodelarea țesuturilor feței și corpului. 

Citește mai mult

Firele bioresorbabile sunt una dintre cele mai populare și extrem de eficiente soluții de combatere a timpului. Este o procedură non-chirurgicală, ce ajută la ridicarea pielii lăsate, dar și stimularea colagenului nou – propriul colagen natural. Nu sunt necesare tăieturi sau incizii, reducându-se astfel orice risc de cicatrici.

Efectul poate fi văzut imediat după introducerea firelor, cu o evoluție maximă în 3 – 4 săptămâni, însă efectul complet va fi vizibil în câteva luni de la procedură, atunci când organismul începe să genereze colagen, elastină și acid hialuronic. Rezultatul se menține timp de 1,5 – 2 ani.

Firele PDO/PLLA sunt non-alergice și complet biodegradabile.
Procedura nu este dureroasă, folosindu-se un anestezic pentru a asigura confortul pacienților.

Metoda de implantare este atraumatică (pe piele nu se fac incizii), iar locul de injectare se vindecă repede. Nu este necesară anestezia infiltrativă, excluzându-se riscul reacțiilor alergice și a hematoamelor.

După procedură, pacientul poate să-și reia imediat activitatea socială.

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Tratament cu fire bioresorbabile 1100 – 2200lei/în funcție de nr și tipul firelor
.
.

Despre firele PDO (polidioxanonă)/PLLA (acid polilactic)

Firele prezintă un monofilament sintetic, pe bază de PDO (polidioxanonă)/PLLA (acid polilactic), folosite și pentru suturarea țesuturilor în intervențiile chirurgicale. Ele creează în țesuturi efectul „de spirală”, mai ales la întroducerea mai multor fire în aceași zonă, formând o carcasă naturală, moale-elastică, ce susține țesuturile, prevenind ptozarea (deplasarea) lor.

Viteza de biodegradare a firelor asigură formarea unei neocolagenoze, fără afectarea microcirculației în zonă (fără formarea unei fibroze dense, ca în cazul firelor cu diametrul mare și nebiodegradabile). Firele nu provoacă disconfort și nu sunt vizibile din exterior. Pentru o piele mai subțire, ele se introduc mai profund.

Citește mai mult

La 180 – 240 de zile de la procedură, firele se biodegradează complet, descompunându-se în apă și dioxid de carbon (compatibilitate tisulară 100%). În zona respectivă va rămâne o ușoară fibrozare, adică va avea loc stimularea de țesut conjunctiv propriu, cu rol de carcasă (susținere), timp de 18 – 24 de luni.

Gama largă de ace și fire de diferite diametre și dimensiuni oferă medicului alegerea corectă pentru efectuarea procedurii. în funcție de țesutul pacientului.  Există fire simple (mono), cu dințișori (microincizii), răsucite, cu aur și pe canulă. Firele se aleg în funcție de zona tratată, vârsta, gradul de ptoză al țesuturilor etc.

Avantajele liftingului cu fire bioresorbabile PDO/PLLA

 • efect imediat și cumulativ
 • biocompatibilitate tisulară 100%
 • compatibilitate cu alte proceduri
 • persistența rezultatului până la 1,5 – 2 ani
 • reversibilitatea procedurii (pacienții pot repeta procedura)
 • lipsa riscului de infiltrație, reacție alergică

Indicații

 • modelarea conturului facial
 • corectarea ridurilor din zone delicate (periorbitală, periorală, gât, decolteu)
 • ridicarea sprâncenelor
 • corectarea laxității cutanate a brațului, abdomenului, coapsei, sânilor, genunchilor
 • lifting fesier