Îndepărtarea tatuajului cu laser

În clinica Dermato-Estetică Med Beauty Clinique, medicii noștri oferă o tehnologie de ultimă generație pentru îndepărtarea tatuajelor: Laserul YAG. În general, îndepărtarea cu laser este o metodă puțin invazivă, cu rezultate uimitoare. Metoda este una eficientă și sigură, cu efecte secundare minime pentru cei care optează să elimine desenele permanente de pe corp. Se pot îndepărta atât tatuajele negre, cât și cele color (roșu, galben și verde).

Dar, la fel cum fiecare pacient este diferit, fiecare tatuaj care trebuie îndepărtat este unic. Lungimi de laser diferite sunt necesare pentru a îndepărta diferitele culori ale tatuajului: 1.064 nm – pentru tatuajele negre și 532 nm – pentru cele colorate. Eliminarea pigmentului tatuajului se face prin destrămarea particulelor de cerneală prinse în piele, cu ajutorul energiei laserului.

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Îndepărtare tatuaj cu Laserul YAG 1064 Q-Switched 660 – 1.760 lei/ședință

Cine este candidatul potrivit pentru procedură?

Sunt multe motive care pot determina o persoană să își îndepărteze un tatuaj. Chiar dacă aceste motive diferă de la individ la individ, iată câteva exemple:

  • din aceleași motive pentru care și-a dorit să își facă tatuajul
  • schimbarea unui loc de muncă și dorința de a elimina aparențele
  • după un anumit timp, se instalează regretul sau rușinea față de un anumit tatuaj
    Citește mai mult
    Oricare ar fi motivele pentru care dorește să beneficieze de o procedură de îndepărtare a tatuajului, pacientul trebuie să aibă un scop precis și așteptări realiste. Cei care decid să își îndepărteze un tatuaj ar trebui să se intereseze de aspectele acestei proceduri, la o consultație cu medicul. În timpul consultației, veți discuta despre motivele care duc la dorința de eliminare a tatuajului, împreună cu diversele opțiuni disponibile pentru procedură. Vizita la doctor oferă acestuia șansa de a vedea tatuajul și de a evalua opțiunile.Procedura de îndepărtare a tatuajului va fi discutată în detaliu: riscurile, limitările și beneficiile. Dacă îndepărtarea tatuajului implică mai multe sesiuni, medicul vă va prezenta un plan concret și astfel veți afla de câte ori este necesar să reveniți, cum să îngrijiți zona și cât timp va dura întregul proces.

Cum acționează Laserul YAG?

Laserul emite un impuls de energie, care trece prin straturile superioare ale pielii și interacționează cu pigmenții tatuajului, pe care îi degradează; în final, determină dispariția lor. Se pot îndepărta atât tatuajele negre, cât și cele color (roșu, galben și verde), în condiții de siguranță și în mod eficient.
Îndepărtarea tatuajelor cu laser necesită, în medie, 4 – 6 ședințe, în funcție de: dimensiune, culoare, tipul de cerneală care a fost utilizată, amplasarea, profunzimea, culoarea pielii și aparatul cu care a fost făcut tatuajul.

Cum decurge ședința de îndepărtare a tatuajului? Este dureroasă?

Înainte de începerea procedurii, pacientul și medicul care efectuează procedura trebuie să își pună ochelari de protecție. Medicul dezinfectează zona unde se află tatuajul și zona înconjurătoare, apoi aplică un anestezic local în zona tratată (luând în calcul preferințele pacientului).
În timpul procedurii, veți simți o ușoară senzație de arsură sau înțepătură superficială, procedeul nefiind dureros dacă se va folosi un anestezic. La sfârșitul ședinței, se aplică un unguent cu antibiotic și se pansează zona tratată.

Există vreun risc?

Laserul YAG este special conceput pentru îndepărtarea tatuajelor. În urma procedurii, zona poate rămâne un pic mai deschisă la culoare.

Tatuajul va dispărea complet?

În cele mai multe cazuri, da, va dispărea complet. Însă capacitatea de a elimina total tatuajul depinde mai mulți factori: dimensiunea, amplasarea, vechimea tatuajului etc.

Voi avea cicatrici?

După îndepărtarea unui tatuaj, majoritatea pacienților nu rămân cu cicatrici, însă cicatrizarea este posibilă dacă zona nu a fost protejată conform instrucțiunilor oferite de medic.

Durata tratamentului

Procedura durează între 15 minute și 1 oră, în funcție de suprafață. Nu afectează pielea din jurul tatuajului, pentru că laserul recunoaște doar pigmentul tatuajului.

Îngrijire post-tratament

La clinica noastră veți primi recomandări stricte pentru îngrijirea de după tratamentul cu laser. De regulă, nu se formează cicatrici post-tratament, dacă îngrijiți adecvat crusta. Mai mult de atât, imediat după tratament, vă puteți continua activitățile zilnice. Recomandabil ar fi să feriți de soare zonele tratate și să folosiți un factor de protecție solară.