Mezoterapie pentru corp

Cine nu-și dorește să scape de câțiva centimetri în plus, de cicatrici, de vergeturi, de pielea flască sau de celulită? Și uneori, oricât ai merge la sală, în anumite zone „încăpățânate” (abdomen, genunchi, interiorul coapselor), nu reușești să schimbi nimic! În aceste cazuri, soluția este mezoterapia corporală, o ramură medicală care implică injectarea de cantități minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine și agenți homeopatici în piele.

Mezoterapia pentru corp contribuie la eliminarea celulitei, la scăderea în greutate și este mai bună decât liposucția – care deseori duce la un aspect mult mai pronunțat al celulitei. Mezoterapia o tratează în mod direct, netezind suprafața pielii, deoarece ia în calcul cei trei factori implicați în formarea acesteia: reducerea grăsimeii de la nivelul zonei afectate, îmbunatățirea circulației sanguine și distrugerea țesutului conjunctiv alterat.

Citește mai mult
În urma mezoterapiei pentru corp, depozitele de grăsime sunt eliminate din organismul pacientului și nu reapar în alte zone ale corpului, cum se întâmplă după liposucție. Mezoterapia nu necesită spitalizare, anestezie generală sau repaus la pat.

Pentru slăbire localizată, injectările se fac exact în zonele respective: se va slăbi preponderent în centimetri, cu efecte vizibile chiar după 2 – 3 ședințe! Pentru lipoliză, se folosesc substanțele: L carnitină, fosfatidilcolină, silicor, extract de aghinare, cofeină etc.

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Mezoterapie corp (slăbit, celulită, vergeturi, alopecie – căderea părului) 450 lei/ședință

Eliminare celulită

În cazul celulitei, se combină diverse preparate cu efect lipolitic, drenant, revascularizant: asiacen, gingko biloba, L carnitină, aghinare, cofeină, rutinel, melilot, siliciu organic etc. Substanțele sunt selectate în funcție de tipul de celulită al pacientului. Sunt folosite cu succes și substanțele premixate, pentru diverse tipuri de celulită, de la Aesthetic Dermal (Spania). Se injectează zonele cu celulită și, pe parcursul a câtorva ședințe, veți scăpa de aspectul neplăcut de coajă de portocală!
Procedura durează 30 de minute. O ședință se face la interval de 7 – 14 zile, sunt necesare 4 – 6 – 8 ședințe, în funcție de caz.

Eliminare vergeturi

Vergeturile (cicatricile atrofice) reprezintă o stare patologică a pielii, care se manifestă ca niște cicatrici liniare dermice, însoțite de o atrofie dermică. Acestea apar în urma ruperii rețelei țesutului conjunctiv și afectează mai frecvent femeile decât bărbații.

De obicei, se formează în timpul sarcinii, lactației, a oscilării bruște în greutate, la adolescenți, la persoanele ce consumă steroizi sau la cele care au o activitate stresantă. În dezvoltarea vergeturilor, este implicată creșterea activității corticoadrenale (ca în cazul sindromului Cushing, care este consecința expunerii organismului pe o perioadă îndelungată la concentrații prea mari de cortizol).

Citeste mai mult
Vergeturile apar inițial ca niște striații plate, subțiri, de culoare roșie. În timp, ele se măresc în dimensiuni. Vergeturile mature sunt ca niște benzi albe, depresate, neregulate. Procesul este considerat ireversibil.

Despre tratament

Substanțele se injectează direct în vergeturi. Pentru confortul pacientului, se va aplica o cremă anestezică. Pentru estomparea vizibilă, se vor efectua câteva proceduri injectabile, în combinație cu laserul fracțional Palomar Lux 1540.
O procedură injectabilă se face o dată la 10 zile. Pielea își va recăpăta elasticitatea, tonusul, iar vergeturile se vor estompa vizibil. Sunt necesare câteva ședințe, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Eliminare piele flască, atonică și lipsită de elasticitate

Pentru piele flască, atonică și lipsită de elasticitate, soluția potrivită este injectarea substanțelor mezoterapeutice din gama Aesthetic Dermal, cu efect tensor, pe bază de siliciu organic, DMAE (dimetilaminoetanol), resveratrol și acid hialuronic. Se recomandă pentru următoarele zone: abdomen, fața internă a brațelor, coapselor, zona bărbiei duble.
Sunt necesare câteva ședințe, în funcție de caz. Ideal ar fi combinarea procedurilor injectabile cu radiofrecvența, ultrasunete, laser fracțional etc.

Alopecie

Alopecia este o afecțiune dermatologică inflamatorie, care afectează foliculii piloși, în special de la nivelul scalpului. Evoluția alopeciei este cronică, determinând pierderea localizată sau completă a firului de păr de la nivelul scalpului, dar și de pe corp. Cea mai frecventă alopecie difuză este alopecia androgenogenetică (alopecia seboreică), denumită și alopecia de tip masculin.

Citește mai mult
Cauzele apariției alopeciei:

 • stres psihic cronic
 • substanțe chimice (citostaticele, care determină oprirea creșterii foliculilor piloși)
 • regim alimentar neadecvat
 • unele boli sistemice (sifilis)
 • radiații electromagnetice (raze X sau gamma)
 • diverse afecțiuni dermatologice
 • coafarea, vopsirea, decolorare
 • soarele
 • poluarea atmosferică
 • clorul din piscină

Tipuri de alopecie, în funcție de localizare și extindere:

 • Tip I – apare la bărbați, la vârsta de 20 ani cu localizare fronto-temporală
 • Tip II – apare la vârsta de 30 ani, la nivelul creștetului și vertexului
 • Tip III – apare la bărbații de 40 ani, la nivelul frunții
 • Tip IV – apare în jur de 50 ani, aproape jumătate din regiunea frunții întinzându-se până la vertex
 • Tip V – apare după 55 ani, sub formă de „calviția hipocratică”, părul fiind prezent doar la lizieră

În fiecare zi, se pierd – în medie – între 40 și 120 de fire de păr, numai de pe cap. Dacă se pierd 100 de fire de păr/zi și acestea nu sunt înlocuite în mai puțin de 3 ani, atunci tot părul capului ar dispărea. Din fericire, firele de păr sunt înlocuite.
Aproximativ 90% din firele de păr de pe cap cresc cu o viteză de 1 cm/lună, însă această viteză variază în funcție de particularitățile individuale, de factorii emoționali, nutritivi, de starea hormonală, de vârstă, de localizare și de anotimp (vara, firul de păr crește mai repede decât iarna).

În ciclul de viață al firului de păr există 3 faze importante:

 • faza anagenă – cea mai lungă fază a ciclului, durând între 2 – 10 ani, în care firul de păr este activ; până la 90% din celulele părului se află în această fază în orice moment al vieții
 • faza catagenă – firul de păr este în repaus
 • faza telogenă – firul de păr cade, faza durează între 1 – 3 luni; firul de păr trebuie să cadă, pentru a face loc următoarelor faze anagene/de creștere

Despre tratament

Tratamentele folosite cu succes sunt injectările cu produsele mezoterapeutice premixate HL Hair, de la Aesthetic Dermal (Spania). Produsul este recomandat pentru căderea simptomatică a părului, alopecie, diferite tipuri de chelie, refăcând vitalitatea părului cu efect de antiîmbătrânire și biostimularea firului de păr. Astfel, vor apărea noi foliculi piloși și cei existenți vor fi biostimulați.

Citește mai mult
Tratamentul nu conține Minoxidil sau inhibitori de 5-Alfa-reductază. Componenții principali ai substanței premixate sunt: acid hialuronic, polipeptide, pantenol, biotină, ginkgo biloba, lecitină, glicină din ulei de soia etc.

Se folosește un ac foarte subțire, pentru confortul pacientului. Se injectează produsul 1 dată/săptămână, se recomandă o cură de 6 – 10 ședințe, după care se recomandă tratament de întreținere o dată la 6 săptămâni.
Pentru acasă, se recomandă XL Daily Care – un ser folosit de 2 ori/zi, cel puțin 3 zile/săptămână.