fbpx
Clinica MedBeauty Bucuresti
Str. Amman, nr. 2B, sector 1
011614, București, România
Sunati
+40 730 613 933

La MedBeauty Clinique deținem o paletă întreagă de proceduri extraordinare care se mulează perfect pe nevoile fiecărui pacient în parte. În zilele noastre, o armă puternică și eficientă pentru combaterea schimbărilor legate de vârstă este Plasmogel-ul (PRP) – permite în mod eficient, rapid și sănătos, reîntinerirea pielii și a întreg sistemului fiecărui pacient.

Plasmogel-ul este o procedură biorevitalizantă injectabilă, ce permite declanșarea procesului natural de întinerire a pielii pacientului, făcând-o să funcționeze ca în tinerețe. Metoda Plasmogel este o realizare a cercetătorilor ruși, care au elaborat o formulă revoluționară de întinerire rapidă, naturală a pielii feței și corpului. Aceasta presupune corecția pielii îmbătrânite folosind propria plasmă a pacientului.

Tratament pentru întreaga față

200
/ ședință

Tratament pentru scalp

200
/ ședință

Întreaga față + gât + decolteu + mâini

300
/ ședință
Cum funcționează metoda Plasmogel (PRP)?

La baza procedurii Plasmogel stă metoda patentată de prelucrare a sângelui pacientului, cu ajutorul eprubetelor Plasmogel (eprubete biotehnologice vidate) și a unui procedeu special de centrifugare. În timpul procedurii de centrifugare, din sângele pacientului se separă plasma bogată în trombocite, care ulterior se injectează în țesuturile acestuia. Plasma trombocitară proprie (autoplasma) este considerată un „elixir al tinereții”, conținând factori de creștere într-o concentrație mare și enzime, proteine și vitamine, în combinație naturală.

Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respirația tisulară, echilibrul hidric și stimulează formarea de noi celule (fibroblaste, osteoblaste, condroblaste) și de substanță intercelulară. La rândul lor, fibroblaștii (celule ale țesutului conjunctiv) vor stimula producerea de colagen, acid hialuronic și restructurarea elastinei. Acest proces duce la formarea țesutului conjunctiv tânăr. Iar proliferarea osteoblaștilor (celule osoase) va regenera țesutul osos. Ca urmare, se restabilește schimbul de substanțe, se îmbunătățesc microcirculația și metabolismul în celulele țesuturilor, se normalizează oxigenarea tisulară și sporește imunitatea locală.

Declanșând toate etapele proceselor naturale de regenerare și acționând sinergic asupra lor, plasma bogată în trombocite este un instrument biologic comod și sigur de accelerare a proceselor de regenerare. Deoarece elementele conţinute în plasma trombocitară sunt în totalitate naturale, nu există efecte mutagene, nu provoacă boli oncologice, tumori şi alte reacţii negative.

Avantajele metodei Plasmogel

Avantajul principal al autoplasmei trombocitare proprii constă în posibilitatea de a fi aplicată atât în practica chirurgicală, cât și în scopuri terapeutice, iar procedura în sine este simplă. Este important de subliniat că nu necesită folosirea clorurii de calciu și centrifugarea dublă, dar rămâne o procedură cu eficiență maximă, simplă și sigură.

Avantajul indubitabil al procedurii Plasmogel este faptul că este inofensivă: substanţa injectată reprezintă „produsul propriu” al pacientului, deci metoda nu este toxică şi exclude orice reacţii de respingere, alergii şi posibilităţi de infectare. Este o metodă care ajută la soluționarea concomitentă a mai multor probleme estetice: îmbunătățirea culorii și texturii pielii, sporirea elasticității, reducerea ridurilor, micșorarea porilor.

Indicații dermato-estetice
 • tratamentul modificărilor pielii apărute odată cu vârsta (cronoîmbătrânirea, atrofia senilă)
 • reîntinerirea pielii
 • corectarea ridurilor și a pliurilor nazolabiale
 • corectarea conturului facial
 • fotoîmbătrânirea
 • tratamentul hiperpigmentărilor
 • tratamentul și profilaxia acneei și a cicatricelor post-acnee
 • pielea sensibilă, tenul tern
 • tratamentul și profilaxia alopeciei (căderea părului)
 • tratamentul dermatitei seboreice
 • tratamentul și profilaxia celulitei
Ce este Plasmogel? Indicațiile metodei Plasmogel

Plasmogelul este preparat din plasma autologă (prin procedura Plasmogel) și prelucrat termic într-un termostat special (mini incubator). Datorită acestei prelucrări, plasma ia formă de gel (filler), care este injectat intradermic sau supraperiostal. Gelul se distribuie omogen, fără efecte secundare, și nu lasă urme vizibile. Plasmogelul umple ridurile și șanțurile formate, reface volumul țesuturilor pierdut din cauza cronoîmbătrânirii. Se formează o „carcasă de susținere” pentru țesuturile faciale, cu stimularea producerii de colagen, restructurarea elastinei, îmbunătățirea elasticității și calității pielii. Totodată, Plasmogelul stimulează regenerarea țesuturilor, iar efectul se menține pe o perioadă mai îndelungată.

Obținerea Plasmogelului și injectarea acestuia

Seringile cu plasmă trombocitară deja obținută se plasează într-un termostat special, cu regimul de încălzire la 95° C, pentru 2 – 4 minute, în funcţie de cantitatea de plasmă autologă din seringă.

După 4 minute, plasma trombocitară îşi schimbă proprietăţile fizice, trecând din starea lichidă în stare de gel (o masă densă şi vâscoasă) și poate fi introdusă în ţesuturi.

Ce se întâmplă după tratamentul cu Plasmogel?

Gelul autolog rămâne în ţesuturi pentru o perioadă de până la 3 luni, în funcţie de particularităţile individuale ale pacientului. După cura de proceduri Plasmogel, efectul este mai pronunţat şi mai durabil datorită stimulării suplimentare a producerii colagenului propriu.

Corectarea repetată a modificărilor pielii este posibilă după 2 săptămâni de la prima injectare.

Această tehnică şi-a demonstrat eficienţa în cazul pierderii volumului în zona pomeţilor şi a obrajilor.

Eficienţa Plasmogelului este maximizată la combinarea acestei tehnici cu injectarea de plasmă trombocitară proprie, conform următorului protocol: 3/4 proceduri de Plasmogel și a 4-a/a 5-a procedură de Plasmogel, efecutate la interval de 8 – 15 zile între ședințe. După 2 săptămâni, se pot efectua și alte proceduri dermato-estetice combinate, dacă este necesar (fire bioabsorbabile, plasmoneedle etc.), în funcție de indicațiile medicale.

Această schemă de întroducere a plasmei trombocitare permite tratamentul tuturor straturilor dermei, asigurând îmbunătăţirea proprietăţilor ei: sporirea elasticităţii și a nivelului de hidratare, stimularea sintezei colagenului şi restructurarea elastinei proprii. Iar injectarea gelului permite desfăşurarea procedurii de întinerire stereo a feţei.

Indicațiile metodei Plasmogel
 • umplerea ridurilor de expresie (nazolabiale, pre-auriculare, de „marionetă” etc.)
 • augmentarea facială: pomeți, bărbie, contur facial
 • cicatrici postacneice
 • augmentarea buzelor (contur și volum)
 • injectarea cearcănelor
Injectarea Plasmogelului

Există mai multe tehnici de introducere a gelului autolog în ţesuturile feţei:

 • liniară retrogradă
 • în microbolus
 • în evantai, cu ac sau canulă
Protocolul general al procedurii:
 • Etapa I: colectarea sângelui în volum de 9 – 36 ml, anestezie topică la alegere
 • Etapa II: centrifugare conform protocolului (4000 rotaţii pe minut, 5 minute)
 • Etapa III: colectarea plasmei în seringi speciale, setarea termostatului
 • Etapa IV: obţinerea Plasmogelului
 • Etapa V: prelucrarea pielii cu antiseptic local (soluţie alcoolică/apoasă de clorhexidină)
 • Etapa VI: injectarea gelului în zona supusă corectării

Intrebari privind Plasmolifting Plasmogel


EPILARE DEFINITIVA
cu laser Thunder Alexandrite & Ndyag
 • 1 sedinta picioare lung +
 • 1 sedinta inghinal total CADOU

500 RON

Programeaza-te
BIOSHAPE

Elimina acum CELULITA INESTETICA cu o tehnologie Revolutionara

Procedura durează 40 min

 • 3 şedințe +
 • 1 sedinta CADOU

600 RON

Programeaza-te
Previous
Next