Terapia Dr. Pen + PRP

Dr Pen PRP
D

PRP (plasma imbogatita trombocitar) reprezinta procedura estetica prin care se reinjecteaza un concentrat bogat in plachetele pacientului, cu scopul de a stimula regenerarea pielii. Aceasta contine diversi factori de crestere, citokine si proteine.
Studiile din domeniul medicinei estetice au demonstrat ca cele doua proceduri se potenteaza. Avand in vedere ca ambele proceduri tintesc productia de neocolagen, un beneficiu considerent este diminuarea numarului de sedinte necesare pentru a obtine rezultatul dorit comparativ cu terapia singulara (PRP, Dr. Pen).

Dr Pen PRP

Terapia cu Dr. Pen PRP consta in aplicarea topica si injectarea plasmei centrifugate, urmata de realizarea micro-intepaturilor cu dermapen. Astfel, substantele nutritive sunt introduse profund in derm.

Plasma are de asemenea avantajul de a facilita procesul de vindecare, eritemul (roseata) si edemul ce apar in mod uzual post-microneedling.

Indicatii ale procedurii Dr Pen + PRP: cicatrici post-acnee ( usoare- moderate), post-chirurgicale vergeturi riduri si linii fine hiperpigmentari pori dilatati rejuvenare faciala textura neuniforma a pielii – Dr. Popa Ruxandra

Contraindicatii:

  • pacienti care au urmatoarele afectiuni cutanate: eczema, rozacee, acnee cu leziuni active, psoriazis
  • pacienti care au folosit sau folosesc Isotretinoin ( Roaccutane)
  • pacienti care sufera de boli cronice (epilepsie, boala Parkinson, ciroza hepatica, scleroza multipla, leucemie, tumori maligne, boala Gaucher, boli cronice de rinichi,  etc)
  • istoric de iradiere cutanata in ultimul an
  • istoric al formarii cicatricilor  (atrofice, hipertrofice, cheloide)
  • piele vizibil bronzata

Este important sa ne hidratam corespunzator si sa evitam alimentele bogate in grasimi pentru a asigura o plasma de calitate.

Dupa realizarea procedurii este posibil sa apara eritem si edem, dar acestea se vor estompa in urmatoarele zile.

Evitarea soarelui si agresarii pielii prin produse ce contin alcool sau abrazive sunt necesare pentru  evitarea rezultatelor neplacute.

Related Posts