Tratamente cicatrici cu laser fracțional non-ablativ

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, cântărește peste 5 kg și ne protejează mușchii o viață întreagă. O ruptură, arsură, rană, operație sau altfel de traumă va lăsa o urmă pe piele, iar – după vindecare – o cicatrice. Aceasta face parte din procesul natural de vindecare, iar aspectul și tratamentul său depind de adâncimea, mărimea, amplasarea ei pe corp, vârsta, genele și sexul pacientului. Cele mai bune rezultate pot fi obținute în faza inițială a modificărilor tegumentului și – dacă a le șterge este mai greu – a le reduce considerabil este posibil. În clinica noastră facem asta cu ajutorul laserului Palomar Lux 1540.

Fiecare dintre noi avem cicatrici: rezultate în urma unor operații, rămase după varicelă sau acnee, omniprezentele „semne de bună purtare”, produse de arsuri, accidente, leziuni sau inflamații. Ascunse sau la vedere, cicatricile ne pot deranja doar optic sau ne pot limita mișcările, iar tratamentul și reducerea lor este una dintre cele mai dificile probleme ale dermatologiei. Nu vă mai ascundeți cicatricile sub haine, alegeți să le reduceți ca mărime și să le modificați aspectul, cu ajutorul laserului Palomar Lux 1540.

Vezi lista de prețuri
Tratament Preț
Tratare cicatrici cu laserul fracţional non-ablativ Lux 1540 Palomar 660 – 1.100 lei/zonă

Despre tratament

Prin mecanismul de acţiune Lux 1540, fasciculul monocromatic de laser pătrunde în straturile pielii, sub formă de microfracţii. Acestea au sarcina de a crea cascade de reacţii citochimice, prin care va fi stimulată producerea de elastină şi colagen noi. Datorită sistemului de impuls continuu şi de pre-răcire, procedura este nedureroasă, iar riscul apariţiei arsurilor este exclus. Spre deosebire de alte lasere, tratamentul cu Palomar Lux 1540 durează puţin, se suportă uşor și nu necesită perioadă de recuperare.

De câte tratamente este nevoie?

Numărul de tratamente (fiecare efectuat la 2 – 4 săptămâni distanță unul de altul) depinde de vâsrta cicatricii, de mărimea acesteia, de calitatea pielii pacientului și de vârsta acestuia. Cicatricile mici și recente, pe piele tare, pot fi reduse după doar 3 ședințe de tratament, de exemplu. În cazul cicatricilor inestetice provocate de acnee, progresul este unul lent și este nevoie de mai multe ședințe de tratament cu laserul Palomar Lux 1540, cu pauză între ele.

În funcţie de caz, după ședințe multiple, zona tratată va arăta mai întinsă, mai sănătoasă. Cicatricea se va diminua de la o şedinţă la alta şi, în final, se va restabili culoarea normală a pielii (mai ales în cazul cicatricilor post-traumatice). Tratamentul poate fi efectuat pe orice parte a corpului, dar cel mai des se intervine la nivelul decolteului, feței și mâinilor.

Înainte și după tratament

Zona care urmează a fi tratată nu trebuie expusă la soare, solar şi saună, timp de 2 – 3 săptămâni.

La scurt timp după tratament, pielea va fi ușor umflată, roșie și va ustura, dar aceste simptome se rezolvă în 2 – 3 zile, atunci când zona tratată cu laserul se va închide la culoare. În următoarele 4 – 5 zile, aceasta se va coji, iar regenerarea pielii va continua timp de câteva săptămâni. După tratamentul cu laser este necesară aplicarea cremei cu protecţie solară, timp de câteva săptămâni.