Recăpăta-ți pielea fermă și sănătoasă cu ajutorul mezoterapiei

Ce este Mezoterapia?

Mezoterapia este un tratament minim invaziv care folosește un proces special de introducere în piele a unui cocktail de vitamine ce ajută la îmbunătăţirea structurii celulare a pielii de la interior spre exterior.

 

Pentru cei care doresc efecte mai complexe, acest tratament de mezoterapie se poate îmbina cu unul de injectare botox.

 
Apasă mai jos pentru a vedea cum funcţionează procedura.

 

Procedura video

Hidratare si biorevitalizare cu RRS

Tratamentul de biorevitalizare cu RRS este o procedură de microinjectare (se folosesc ace foarte fine și subțiri) care hrănește pielea în mod direct, oferindu-i nutrienții și vitaminele necesare. Substanțele injectate ajung în mod foarte precis și direct în straturile cutanate unde se efectuează procesul de reparare a celulelor și producție de colagen nou. Se folosește pentru tratarea unei multitudini de arii precum majoritatea zonelor feței, zona gâtului, decolteului și mâiniilor. Elasticitatea, fermitatea și tinerețea pielii se datorează într-o bună parte acidului hialuronic, substanță prezentă în toate formele de viață. Proprietatea de bază a acesteia este de a căpăta și a menține moleculele de apă în organism.

RRS conține acid hialuronic în concentrație de 7,0 mg/ml și este recomandat pentru procedurile de mezoterapie intradermica cu efect de biorevitalizare, hidratare și anti-îmbătrânire. O altă proprietate este de a stimula sinteza de noi fibroblaste, cu o producere intensă de colagen și elastină structurate într-un mod compact care conferă efectul unui suport de susținere pentru țesuturile înconjurătoare, astfel procesele de îmbătrânire sunt cu mult încetinite.

Cum funcționează Mezoterapia?

Folosind un ac foarte fin și delicat se injectează în profunzimea straturilor pielii un cocktail de substanțe care hrănesc și ajută tot țesutul să se regenereze și să întinerească. Cocktail-ul dermal nutritiv folosit în mezoterapie poate conține substanțe precum: Acid Hialuronic, Mix de Vitamine, 4 tipuri de coenzime, 3 tipuri de nucleotide și agenți de stabilizare.

RSS-ul în mezoterapie se administrează de medicii specialiști prin microinjectii care eliberează cantități de 0.1 ml. la fiecare înțepătură. Seringa specială în care vine gelul are capacitatea de 2 ml și este dotată cu un dispozitiv performant de control al cantității eliberate, avatanajul major constând în posibilitatea de a injecta acidul hialuronic într-un mod cât mai uniform posibil şi pe suprafeţe mai întinse. Astfel, se pot trata zone precum fața, gâtul, decolteul, genunchii, coatele și dosul palmelor. După finalizarea procedurii se poate aplica gheață pe zona tratată în scopul de a diminua din inflamație sau eventuale iritații ale pielii.

Folosirea mezoterapiei pentru tratarea căderii părului (alopecie)

Pe lângă tratarea ridurilor și rejuvenarea pielii, mezoterapia se poate utiliza și pentru a trata căderea părului. Procedura este asemănătoare. Se întroduc la nivel subcutanat substanțe nutritive, vitamine, coenzime şi/sau gel RRS.

Pacienții care au apelat la procedura de mezoterapie pentru a trata căderea părului au sesizat următoarele: echilibrea nivelului secrețiilor hormonale provenite din foliculii de păr, păr mai sănătos și bogat, o îmbunătăţire a circulației de la nivelul scalpului.

intrebari frecvente

Mezotarapia este contraindicată în cazul unor afecțiuni grave ale pielii și totodată nerecomandată persoanelor cardiace, epileptice, cu diabet sau boli hepatice, boli cronice grave, tratamentelor cu steroizi sau femeilor însărcinate.

Ședințele de mezoterapie se fac la un interval de 7 zile. Pentru rezultate vizibile sunt necesare în medie 4-7 ședințe. După finalizarea tratamentului se recomandă efectuarea unei ședințe de întreținere, o dată pe luna. Poți apela la mezoterapie de fiecare data când dorești să îți dai un refresh tenului sau pielii gâtului, mâinilor ori scalpului.

Planul de tratament se realizează împreună și de comun acord cu medicul specialist. De regulă, tratamentul se adiminstreaza într-un interval de 3 ședințe la distanță de 4-6 săptămâni, iar apoi se revine pentru o ședința odată la 6 luni pentru a ne asigura că efectul se menține un timp cât mai îndelungat. Acest tratament este ideal pentru persoanele care nu au mai apelat la proceduri injectabile până acum, dar care totuși își doresc o transformare semnificativă a aspectului și sănătăţii pielii. Efectuarea procedurii se poate iniția încă de la vârsta de 20 de ani pentru a diminua cicatricile post-acneice, dar și persoanelor de peste 30 de ani pentru hidratarea pielii la nivel profund și pentru a preveni semnele de îmbătrânire. Un alt avantaj al acestui tratament este că poate fi îmbinat perfect cu alte tipuri de tratamente estetice precum cel de injectare botox, etc. Pentru a beneficia la maxim de proprietăţile acetor injecții cu RRS și a obține rezultate maxime se recomanda 2-3 cure pe an. Fiecare cură are în medie 4-6 ședințe la distanță de o săptămâna între ele.

Timpul variază foarte mult de la o persoană la alta. Așa cum mergem la sală constant pentru a ne menține forma dorita pentru mult timp, același principiu se aplică și pielii. Pentru a avea rezultate susținute și o piele cu aspect întinerit sunt necesare ședințe de întreținere.

În ceea ce priveşte injectarea cu gelul RRS, fiind compus din acid hialuronic, o substanță care se găsește natural în organismul uman, moleculele acestuia se dizolvă treptat și astfel după o perioadă de aproximativ 6-12 luni, dispare complet din țesuturi.