Transpirația excesivă are acum cea mai bună rezolvare

Adio hiperhidroza!

Te-ai săturat să transpiri fără motiv? Aspectul si mirosul neplăcut al transpirației îți afectează încrederea și stima de sine?
Ai încercat toate deodorantele de pe piață, însă niciunul nu este atat de eficient?
Hiperhidroza are leac: injectarea cu toxina botulinică.

 

Câteva picături de toxina botulinica injectate în zonă glandelor sudoripare axilare oferă o reducere a transpirației de 83%. Rezultatele sunt spectaculoase, apar la câteva zile de la procedură și durează până la 7 luni.

Ce este toxina botulinica?

Injecțiile cu toxină botulinică (botox) se folosesc pentru a trata o varietate de condiții medicale. Această substanță este cel mai des folosită în tratamentele cosmetice pentru a atenua ridurile faciale prin paralizia temporară a muşchiilor. Doctorii au început, însă, să descopere valoarea acestei substanțe care are foarte multe beneficii, precum tratarea migrenelor sau a spasmelor musculare.

În ultimii ani, injecţiile cu toxină botulinică se folosesc cu succes în tratarea hiperhidrozei (transpirației excesive).

Cum funcționează?

Toxina botulinică acționează asuprea nervilor responsabili pentru activarea glandelor sudoripare (care secretă transpirația). În mod normal, sistemul nervos activează glandele sudoripare atunci când temperatura corpului crește în scopul de a răci organismul. Atunci când suferi de hiperhidroza înseamnă că sistemul nervos trimite stimuli în exces către aceste glande. Când toxina botulinică se injectează în zona afectată, nervii din această arie vor „paraliza”.

Consultaţia se realizează împreună cu medicii noştri specialişti în urma unei programări prealabile.

Cum decurge procedura?

Procedura de injectare cu toxină botulinică este una foarte simplă, rapidă și fără dureri mari deoarece se folosește un ac foarte fin și delicat. Substanța va fi injectată doar în straturile superioare ale pielii. Injecțiile se vor efectua în mod repetat pe zona tratată astfel încât să formeze o matrice.

Pentru a atenua din disconfortul de după tratament se va folosi gheață sau o cremă specială.

Intrebari frecvente

De-alungul timpului s-au efectuat nenumărate studii care atesta că toxina botulinică este foarte ușor de tolerat de către organism, problemele fiind foarte rare.

Există posibile efecte secundare precum: durere sau iritație în zonă tratată, dureri de cap, stare de răceală.

Deoarece procedura este foarte simplă, nu va necesita o pregătire deosebită. Este nevoie doar ai grijă să nu te razi sub braț cu cel puțin 2-3 zile înainte de procedură astfel încât zona să nu fie deloc iritată.

Imediat după efectuarea tratamentului de injectare cu botox îți poți relua activitățile obișnuite. Pentru ca substanța să își facă efectul în mod vizibil sunt necesare aproximativ 5-7 zile, iar pentru efecte complete în jur de 2 săptămâni. Ține cont de faptul că această procedura nu este permanentă, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de alte ședințe în viitor. În general, efectele pot dura între 5 și 7 luni. Este foarte important ca după cele 2 săptămâni de la administrare să revii la o consultație pentru a analiza zona tratată și a efectuă noi injecții doar dacă este cazul.